13.05.2015

Arbejdsgiver og bygningsejer frifundet efter glideskade

Retten i Roskilde har den 13. maj 2015 frifundet en arbejdsgiver og en bygningsejer for en rengøringsassistents fald i vandpyt i gangareal i kælder.

En rengøringsassistent mistede balancen, der han trækkende med en palleløfter rundede et hjørne i et kælderareal under Panuminstituttet. Den ansatte mistede angiveligt balancen på grund af, at der lå vand på gulvet efter et kraftigt regnskyld. Da der på selve hjørnet sad en metalskinne, hvor limen havde løsnet sig, således at metalskinnen gabte, skar rengøringsassistenten sig i hånden, da han tog fra på hjørnet for ikke at falde.

Arbejdsgiver blev frifundet, da den ansatte var klar over, at der kunne ligge vand og da det måtte lægges til grund, at vandpytten var tydeligt. Det spillede givetvis ind, at den ansatte og en kollega i sekunderne inden faldet havde benytte palleløfteren som løbehjul og derfor udvist en noget uforsigtig adfærd.

Bygningsejeren blev frifundet, da det kunne dokumenteres, at det ikke på grund nødvendige dilatationsfuger var muligt at holde kælderen fri for vand under kraftige regnskyld, idet sådanne vandpytter blev fjernet meget hurtigt. Det blev endvidere lagt til grund, at metalskinnen ikke var farlig ved sædvanlig passage af hjørnet.

 

Kontaktperson: Henrik Juel Halberg