Erstatning for arbejdsskade

Vi hos Advokatkontoret Bjørst bistår i sager om arbejdsskade. Vi tilbyder omfattende hjælp og rådgivning og sikrer at din håndteres korrekt. Vi hjælper dig bl.a. med at udfylde skemaer, indhente relevant lægefagligt materiale og med at håndtere kontakten til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Arbejdsulykke - skaden skete

Er du kommet til skade i forbindelse med dit arbejde, skal det anmeldes til din arbejdsgivers forsikringsselskab eller til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Arbejdsulykker, som defineres som pludselige hændelser, der forårsager fysisk eller psykisk skade under udførelse af arbejdet, skal anmeldes til din arbejdsgivers forsikringsselskab eller direkte til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Dette gælder også, selvom du selv er skyld i ulykken.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring træffer afgørelser om godtgørelse og erstatning. Vi har stor erfaring med at anke disse afgørelser til Ankestyrelsen, hvis du er uenig. Vi kan også føre sager mod Ankestyrelsen ved domstolene.

Arbejdsulykker og erstatning

Når en arbejdsulykke sker, er det vigtigt at få professionel juridisk hjælp. Hos Advokatkontoret Bjørst hjælper vi med hele processen, herunder:

  • Udfyldelse af skemaer
  • Indhentning af sundhedsmateriale
  • Kontakt med Arbejdsmarkedets Erhvervssikring
  • Anke af afgørelser til Ankestyrelsen
 

Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings afgørelser kan ankes til Ankestyrelsen. Afgørelser fra Ankestyrelsen kan indbringes for domstolene.

Vi har stor erfaring med at føre sager mod Ankestyrelsen i sager, hvor skadelidte ikke er enig i afgørelsen fra Ankestyrelsen. 

Hvis du vil vide mere om hvad du kan opnå i erstatning, kan du læse mere herom på ”Erstatning”.

Hvis der er en anden som er skyld i din arbejdsulykke, kan du have krav på erstatning. Hvis din arbejdsgiver er ansvarlig for din arbejdsulykke, kan du også have krav på erstatning fra din arbejdsgivers ansvarsforsikring.

Skal vi stå for din arbejdsulykke sag?

Udfyld formularen og vi tager kontakt til dig

Brug for hjælp i forbindelse med din arbejdsulykke?

Tag kontakt idag og vi vil hjælpe dig igennem hele processen. Vi letter din byrde ved at stå ved din side hele vejen.

Hjælp til arbejdsulykke erstatning

En arbejdsulykke defineres som en pludselig hændelse, der medfører personskade, og som sker under udførelsen af arbejdet. Det kan være alt fra faldulykker til skader i forbindelse med brug af maskiner, overanstrengelse eller eksponering for farlige stoffer. For at en skade kan anerkendes som en arbejdsulykke, skal der være en direkte forbindelse mellem skaden og det arbejde, du har udført.

Arbejdsulykke med varigt mén eller tabt erhvervsene

Hvis arbejdsulykken medfører varige fysiske eller psykiske skader, kan du få godtgørelse for varigt mén. Størrelsen på godtgørelsen afhænger af méngraden, som fastsættes af AES og eventuelt Ankestyrelsen.

Hvis du på grund af arbejdsulykken mister din evne til at arbejde – enten helt eller delvist – kan du få erstatning for tab af erhvervsevne. Dette kan være relevant, hvis du f.eks. må skifte job eller gå ned i arbejdstid.

Erstatningen for en arbejdsulykke beregnes ud fra en række faktorer, herunder skadens omfang, din alder, din indkomst og din erhvervsevne før og efter ulykken. Det er vigtigt at have dokumentation for alle forhold, der kan påvirke erstatningen, så som lægeerklæringer, lønsedler og eventuelle udgifter til behandling.

Få rådgivning og slip for belastningen

Det kan være en kompleks proces at få erstatning for en arbejdsskade. Derfor står vi klar til at hjælpe med at sikre, at din sag bliver håndteret korrekt.

At blive ramt af en arbejdsulykke kan være en stor belastning både fysisk, psykisk og økonomisk. Derfor er det vigtigt at kende sine rettigheder og muligheder for at få den nødvendige støtte og erstatning.

Spørgsmål omkring arbejdsulykke

Hvad er en arbejdsulykke

En arbejdsulykke er en pludselig hændelse, der forårsager fysisk eller psykisk skade, og som sker under udførelse af arbejdet eller i forbindelse med arbejdet. Eksempler inkluderer fald, skader ved brug af maskiner eller værktøj og eksponering for farlige stoffer.

Hvem skal anmelde arbejdsulykken?

Arbejdsgiveren har pligt til at anmelde arbejdsulykken til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring inden for 9 dage. Hvis arbejdsgiveren ikke gør det, kan den skadelidte selv anmelde ulykken.